Geschiedenis

De Hollandsche Societeit (1807) gaat in 1967 onder de naam Delta samenwerken met Amstleven, de Amsterdamse Maatschappij van Levensverzekeringen NV, opgericht in 1892. In 1969 brengt fusie tussen Delta en Nedlloyd verdere versterking. Delta Lloyd NV nu beursgenoteerd en via assurantieadviseurs actief op Nederlandse markt in leven, schade en beleggingen.

Jaren ’70: concurrentie neemt toe, Delta Lloyd rendeert goed en is aantrekkelijke partner. 1973: Britse Commercial Union, grote verzekeraar met een uitgebreid internationaal netwerk, neemt alle aandelen over. Na aantal fusies heet CU sinds 2002 Aviva plc.

In 1999 fuseert Delta Lloyd met Nuts Ohra Beheer, en verwerft met OHRA een direct writer. In 2003 ontstaat joint venture ABN AMRO Verzekeringen en wijzigt de naam naar Delta Lloyd Groep.

Sinds jaren negentig ook als levensverzekeraar actief in België en Duitsland, en als retailbank in België.

In 2009 beursgang, eerste grote beursgang in West Europa in 2009, grootste beursgang in Nederland in 3 jaar. Rationale: ondersteunt groeistrategie, vergroot strategische flexibiliteit, versterkt profiel en merk, geeft DL ruimte om opties voor verwachte consolidatie te overwegen.

De overname door NN Groep in 2017 betekende uiteindelijk het einde van de merknaam Delta Lloyd.

Tweehonderd jaar zekerheid

Hollandsche Societeit

Levensverzekeringmaatschappij opgericht in 1807

Delta

Samenwerking tussen Hollandsche Sociëteit en Amstleven (opgericht 1892)

Delta Lloyd

Delta fuseert met Nedlloyd, een grote schadeverzekeraar tot Delta Lloyd NV en gaat naar de beurs. In 1973 neemt het Britse Commercial Union de aandelen over.

OHRA

Delta Lloyd neemt Nuts Ohra beheer over

AVIVA

Na een aantal fusies wijzigt Commercial Union in Aviva plc

ABN AMRO Verzekeringen

Ontstaan van de joint venture ABN AMRO Verzekeringen en naamwijziging naar Delta Lloyd Groep

Delta Lloyd Groep

Beursgang: eerste grootste beursgang in West Europa in 2009 na de crisis.